DEBYTOINTI TANSSIJANA – UNELMASTA TOTTA


Eilen, tiistaina 11.12.2018, toteutui eräs suuri unelmani, kun vihdoin debytoin tanssijana Tanssikeskus Elementin joulunäytöksessä Studio Donnerissa Hyvinkäällä. Tarkoitus oli jo esiintyä samaisen tanssikeskuksen kevätnäytöksessä 29.4.2018, mutta kuinka ollakaan, terveyteni romahti juuri paria päivää aikaisemmin, ja näytös jäi väliin.

Olin mukana aikuisten hiphop-, heels- ja MTV Style –ryhmissä. Näiden lisäksi minulla oli sooloesitys, johon koreografian oli tehnyt tanssinopettajani Diana Anttila. Siinä tanssin suuresti ihailemani Antti Tuiskun kappaleiden Vedän sut henkeen, Keinutaan ja Rahan takii tahtiin.

Ensimmäistä kertaa elämässäni tunsin itseni rohkeaksi

Tottakai oli itsestään selvää, että jännitin esiintymistä. Silti samaan aikaan tunsin itseni ehkä ensimmäistä kertaa elämässäni rohkeaksi astuessani yksin esiintymislavalle. Ajatuksenani oli suorittamisen ja virheiden pelkäämisen sijaan keskittyä nauttimiseen ja antaa musiikin viedä.

Jännitystä oli helpottanut se, että olin vajaa viikko ennen esitystä esittänyt sooloni kahdelle eri ryhmälle Tanssikeskus Elementissä. Silloin yleisössä oli tanssikavereitani, joista monet ovat monia vuosia tanssineita ja todella taitavia ja kokeneita. Tiesin, että joulunäytöksen yleisössä olisi lasten vanhempia, mummoja ja pappoja, siskoja ja veljiä. Niinpä olin varma, että jännitys olisi autenttisessakin tilanteessa hallittavissa, mikäli pystyisin vetämään sooloni näille ryhmille.

Itseluottamustani lisäsi myös se, että olin näytöspäivänä käynyt sekä kampaajalla että meikkaajalla. Kun tietää näyttävänsä upealta, on helpompi tuntea itsensä varmaksi ja luottaa itseensä.

Juuri ennen h-hetkeä jännitys tiivistyy

Pahin tilanne oli odottaa näyttämön oven takana, kun tiesi olevansa seuraavana vuorossa. Toinen yhtä paha tilanne oli maata näyttämön lattialla pitkin pituuttaan, kun salista oli kaikki valot sammutettu ja vain odotin, koska musiikki lähtee soimaan. Sen jälkeen jännitys lakkasi ja osasin jopa nauttia. Tanssiminen oman idolin musiikin tahtiin inspiroi minua niin valtavasti, etten osaa sitä oikein millään sanoilla kuvata. Toivon tämän fiiliksen välittyneen myös katsomon puolelle.

Esityksen jälkeen sain pelkästään positiivista palautetta. Aivan ihanaa oli kuulla eräältä Tanssikeskus Elementin opettajalta, että omalla esimerkilläni inspiroin muita. Sitä ei aina tule ajatelleeksi. Useamman osan ajasta ajattelen olevani friikki. Silti esiintyminen tuntui järjettömän hyvältä, ja osaan olla ylpeä itsestäni. Olen tanssinut vasta vähän aikaa, mutta kulkenut järjettömän pitkän matkan tässä ajassa.

Linkin takaa nähtävissä sooloesiintyminen Tanssikeskus Elementin joulunäytöksessä 11.12.2018.

Ryhmissä esiintyminen

Olen syksystä alkaen ollut mukana neljässä eri ryhmässä: aikuisten show’ssa, hiphopissa, heelsissä sekä MTV Stylessä. Näistä aikuisten show oli ainoa ryhmä, joka ei ollut joulunäytöksessä mukana.

Tunsin isoja paineita osallistumisesta heelsin ja varsinkin MTV Stylen esityksiin, varsinkin jälkimmäiseen. Pohdin viimeiseen asti, osallistunko vai en. Koreografiat kyseisellä tunnilla ovat aina superhaastavia, ja tiedostan ja myönnän, että en pysty vielä tässä vaiheessa omaksumaan niitä yhtä nopeasti kuin muut oppilaat.

Huomaan, että on äärimmäisen vaikeaa olla vertailematta itseään muihin – se kun ei johda mihinkään. Toisaalta tiedostan myös sen, että treenaaminen itseään paremmassa seurassa ja asettamalla itsensä epämukavuusalueelle kehittymistä tapahtuu nopeasti. Yritänkin jokaisella tunnilla keskittyä ennemmin siihen, mitä opin tänään, kuin vertailla itseäni muihin ja harmitella sitä, mitä en osannut tehdä mielestäni yhtä hyvin kuin joku toinen.

Olen perfektionisti luonteeltani, mutta olen yrittänyt opetella armollisuutta itseäni kohtaan. Tiedän, että varsinkin MTV Style –esitykset olisivat voineet mennä paremmin, vaikka olinkin käyttänyt tuntikaupalla aikaa niiden treenamiseen kotona. Silti olen ylpeä itsestäni että ylitin kynnyksen ja rohkaistuin osallistumaan  - vaikka tiesin, että ne eivät tulisi olemaan minulta täydellisiä vetoja. On vaan pakko myöntää, että tällä tanssitaustalla olen nyt tällä tasolla ja piste.

Kohti uusia unelmia

Tanssiminen jatkuu tästä eteenpäinkin – se on selvä. Mikä on seuraava tavoite? Sitä minun täytyy miettiä.

Ja kyllä – edelleen pidän kiinni mielipuoliselta kuulostavalta unelmastani, että eräänä päivänä tanssin Antti Tuiskun kanssa. Se, mitä tämän ja sen päivän välissä tapahtuu – sitä en vielä tiedä. J

Uskaltakaa oikeasti unelmoida ja toteuttaa itsenne näköisiä ratkaisuja – älkää antako kenenkään muun sanoa, mihin sinusta on tai ei ole!

Kiitos Tanssikeskus Elementille, tanssinopettajille ja kaikille tanssikavereille hienosta syyskaudesta 2018!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

“ANTTI TUISKU, SÄ INSPIROIT MUA AINA!”

”SAIRASLOMALLA: AHDISTUSTA JA PANIIKKIKOHTAUKSIA”

“YMPYRÄ SULKEUTUU”