PÄÄSTÄ IRTI SYYLLISYYDESTÄ JA HUOLESTA – ELÄMÄ ON TÄSSÄ JA NYT

Pohdin hiljattain eräässä sosiaalisen median ryhmässä, kuinka paljon on sopivaa käyttää rahaa vain ja ainoastaan itseensä. Koin voimakasta syyllisyyttä tilanteesta, että käyttäisin tuhansia euroja rahaa vain itseeni ja oman tanssitaitoni parantamiseen. Pohjimmiltaan tässä ei ollut kyse rahasta vaan omasta arvottomuuden tunteesta. Minulla ei ole koskaan ollut ongelmaa käyttää rahaa toisiin ihmisiin. Eräs tuttuni kommentoi kirjoitustani suosittelemalla minulle Wayne W. Dyerin kirjaa ”Hyväksy itsesi – uskalla elää”. Hankin kirjan siltä istumalta.


 Olen kokenut uskomattomia ahaa-elämyksiä kirjaa lukiessani. Tässä yhteydessä täytyy täsmentää, että kyseessä ei todellakaan ole mikään uunituore teos. Ensimmäinen painos on julkaistu vuonna 1977. En vaan koskaan missään yhteydessä ole törmännyt kirjaan aikaisemmin.

Syyllisyys ja huoli – ihmisen turhimmat tunteet?

Eniten kirjassa puhutteli kohta, jossa puhuttiin syyllisyyden ja huolen tunteista ja määriteltiin ne ihmisen turhimmiksi tunteiksi. Miksi näin? Syyllisyys liittyy aina menneisyyteen, siihen, mitä on tapahtunut, tehnyt väärin, jättänyt tekemättä tms. Menneisyydestä ei voi kuitenkaan mitään muuttaa. Huoli puolestaan liittyy tulevaisuuteen, mikä ei ole vielä tapahtunut. Ihmiset käyttävät mielettömät määrät aikaa sen murehtimiseen, mitä tulevaisuudessa ehkä tapahtuu. Mikä vika näissä tunteissa on? Nimenomaan se, että ne estävät ihmistä elämästä tässä hetkessä, jossa elämä kuitenkin tapahtuu!

Kirjassa oli laadittu isolle joukolle toteutetun kyselyn perusteella yleisimpien huolien lista. Tästä innostuneena laadin omaan muistikirjaani ”älyttömimpien huolieni listan”. Oikeastaan minua alkoi naurattaa, kun laadin listaa. Siihen asioita listatessani nimittäin tajusin, miten järjettömistä asiosta olen ollut huolissani! Tässä muutamia esimerkkejä:

ü  Miten pääsen jostain isosta risteyksestä kääntymään vasemmalle ruuhka-aikaan (tätä saatoin spekuloida koko 45 minuutin automatkan)
ü  Miten uskallan nukkua, jos olen yksin kotona? Entä, jos joku murtautuu asuntoon ja yrittää tappaa minut?
ü  Entä, jos autoni hajoaa keskelle moottoritietä? (Tätä mietin lähes aina, kun ajan moottoritiellä)

Onko noista yllä olevista asioista yksikään koskaan toteutunut? EI. Koskaan en ole jäänyt jumiin risteykseen, aina on päässyt kääntymään vasemmalle. Kukaan ei ole koskaan yrittänyt murtautua asuntoon, saati tappaa minua eikä autoni ole koskaan hajonnut moottoritielle. Siitä huolimatta, kuinka paljon olen käyttänyt aikaa noiden asioiden miettimiseen, sen sijaan, että olisin käyttänyt sen hetken hyödyksi olemalla läsnä siinä? Yleisesti ottaen ihmiset murehtivat älyttömästi asioista, jotka eivät koskaan toteudu! Tiedostan, että minulla on nykyhetkessä elämisessä vielä paljon opittavaa!

Tätä tekstiä kirjoittaessani en ole laatinut omaa syyllisyyslistaa. Omalla kohdallani isompi ongelma on tulevaisuuden murehtiminen kuin menneestä syyllisyyden kantaminen. Tiedostan, että mennyt on mennyttä, eikä sitä voi muuksi muuttaa, vaikka kuinka tahtoisi. Menneisyydestä voi jollain lailla ottaa opiksi, miettiä sitä, kuinka menneet kokemukset ovat muokanneet sinua ihmisenä ja millä lailla olet kokemusten myötä kasvanut. Mutta vellomaan menneisiin ei kannata jäädä. Se estää sinua elämästä tässä ja nyt. Siinä hetkessä, jossa elämä tapahtuu. Meillä ei ole muuta kuin tämä hetki tässä.

Mitä muut minusta ajattelevat? Ikuisuuskysymys, jonka ajatteleminen ei johda mihinkään

Yksi suurimmista huolistani on elämäni aikana liittynyt siihen, mitä muut minusta ajattelevat. Vaikkakaan se ei ole koskaan estänyt minua tekemästä itseni näköisiä ratkaisuja. Taas tätä Wayne W. Dyerin kirjaa ”Hyväksy itsesi – uskalla elää” lukiessani tulin ajatelleeksi, miten järjetöntä on murehtia sitä, mitä toiset ajattelevat. Sitä ei voi tietää eikä se sitä paitsi ole millään lailla sinun vastuullasi. Se, miten toiset ajattelevat sinusta, ei kerro mitään sinusta, vaan heistä itsestään.

Aloitin tänä syksynä uuden kaupallisen tanssin viikkotunnin ja olen ryhmässä selkeästi vanhin osallistuja. Kaikki muut ovat teini-ikäisiä ja heillä on paljon enemmän tanssikokemusta kuin minulla. Tämä tilanne aiheutti minulle paljon pohdintaa oman pääni sisällä. Ei sillä, että kukaan olisi millään lailla osoittanut,että minun ei tulisi olla mukana ryhmässä, vaan minä ihan itse oman pääni sisällä koin suurta epämukavuutta, kun erotun joukosta. Vaikkakaan sekään ei ollut minulle ensimmäinen kerta. Olen kautta elämäni enemmän tai vähemmän erottunut joukosta ja tuntenut itseni ulkopuoliseksi.

Ensimmäisen tunnin jälkeen mietin kovasti, mitä muut minusta ajattelevat. Tiesin kyllä, että se on täysin turhaa eikä johda mihinkään, mutta kun on toiminut jollain lailla pian 40 vuotta, ei omien pinttyneiden tapojen muuttaminen ole niin helppoa. Niiden tiedostaminen on alku muutokselle. Olen opetellut uudenlaista ajattelua NLP:n kautta  ja saanut paljon inspiraatiota aina Antti Tuiskun keikoilla, sillä hän puhuu keikoillaan jatkuvasti siitä, kuinka pitää lopettaa sen ajatteleminen, mitä muut meistä ajattelee ja rohkeasti tavoitella omia unelmiaan! Jälleen kerran tätä kirjaa lukiessani tajusin, että miettimällä tällaisia asioita elän jossain ihan muussa hetkessä kuin nykyhetkessä.

Itsensä hyväksyminen on avain onneen

On ollut mielettömän oivaltavaa vapautua ajatuksesta, että edes tarvitsisi saada kenenkään ihmisen hyväksyntää. Että onni ei ole kenenkään muun hyväksynnästä kiinni. Ainoa ihminen, kenen tarvitsee hyväksyä sinut, on sinä itse. Tämän kun oivaltaa, alkaa uskaltaa kuunnella omaa sydäntään ja toteuttaa niitä asioita, joita itse haluaa. Vaikka kaikki muut ympärillä sanoisivat, että olet hullu! Kun hyväksyy itsensä sellaisena kuin on, uskaltaa pää pystyssää kulkea sitä pientä ryteikköistä sivupolkua, vaikka kaikki ihmiset ympärillä valitsisivat vieressä kulkevat leveän moottoritien.


Se, että pystyy muuttamaan omia ajatuksiaan ja päästämään irti rajoittavista uskomuksista ja itselle haitallisista toimintamalleista, on nimenomaan henkistä kasvua. Se ei ole helppoa, mutta se on äärimmäisen palkitsevaa.  Se on tie, jota kulkemalla voit tulla siksi ihmiseksi, joka syvällä sisimmässäsi olet <3

Kommentit

  1. Arviointi on hakemus lisää siunauksia varten, kiitolliset ihmiset jakavat aina todistuksia ... Luin kaksi päivää sitten facebook-aikajanallani vastaavia kommenttilausuntoja noin Yhdysvaltojen lääkäristä, joka sanoi, että Dr.Amiso pystyi palauttamaan entisen poikaystävänsä. kahden vuoden eron jälkeen ... Aviomieheni lankesi suhteeseen toisen naisen kanssa töissä ja jätti minut. Sain Avioliiton oikeinkirjoituksen casting-ohjelman hengellinen isä, mentori ja parantaja nimeltä Dr.Amiso. 2 päivää sen jälkeen kun lounas oli kirjoittanut minulle nimensä loitsun takaisin mieheni kotiin luokseni, se oli yllätys, en osaa edes selittää kuinka kaikki tapahtuu, se toimii tohtori Amison lupauksena.
     En olisi voinut tehdä rakkausloitsua palauttaaksesi entisen kumppanini takaisin ilman tohtori Amison rakkausloitsun apua. Olisin luopunut ja uskonut, että koska aviomieheni näki jonkun toisen, hän sanoi, että olemme tehneet. Lounastamisen jälkeen Rakkausloitsun, mieheni soittaa minulle matkapuhelimella ja hän palaa takaisin kotiin seuraavana päivänä. Olen kiitollinen tälle henkiselle avioliiton parantajalle, joka auttoi minua. Suosittelen häntä jokaiselle, jolla on avioliitto tai parisuhdekriisi tänään, ota nopeasti yhteyttä tähän hengelliseen loitsun palauttajaan palauttaakseen entisen rakkauden.
    tässä on hänen henkilökohtainen sähköpostiosoite: (herbalisthome01 @ gmail. com)

    VastaaPoista
  2. Nimeni on Miina Sillanpää, muoto, Saariselkä. Avioliiton 12 vuoden jälkeen minä ja mieheni ovat olleet riitaa toisiinsa, kunnes hän lopulta jätti minut ja muutti Kaliforniaan ollakseen toisen naisen kanssa. Tunsin elämäni ohi ja lapseni ajattelivat, etteivätkö he koskaan näe isäänsä enää. Yritin olla vahva vain lapsille, mutta en pystynyt hallitsemaan sydäntäni kiusavia kipuja, sydämeni oli täynnä suruja ja kipuja, koska olin todella rakastunut mieheni. Joka päivä ja yö ajattelen häntä ja toivon aina, että hän palaa takaisin minuun, olin todella järkyttynyt ja tarvitsin apua, joten etsin apua verkosta ja löysin verkkosivuston, joka ehdotti, että tohtori Osagiede voi auttaa entisen takaisin saamista nopeasti . Joten tunsin, että minun pitäisi kokeilla häntä. Otin yhteyttä häneen ja hän kertoi minulle mitä tehdä ja minä tein sen sitten hän teki Rakkaus loitsun minulle. 48 tuntia myöhemmin, mieheni todella soitti minulle ja kertoi minulle, että kaipaa minua ja lapsia niin paljon, niin uskomattoman !! Joten näin hän tuli takaisin sinä päivänä, paljon rakkautta ja iloa, ja hän pyysi anteeksi virheestään ja kivustaan, jonka hän aiheutti minulle ja lapsille. Sitten siitä päivästä lähtien avioliitto oli nyt vahvempi kuin milloin se oli, kaikki kiitos tohtori Osagiedelle. hän on niin voimakas ja päätin jakaa tarinasi Internetissä, että tohtori Osagiede on todellinen ja voimakas loitsunpitäjä, jota rukoilen elääkseni pitkään auttamaan lapsiaan vaikeuksissa, jos olet täällä ja tarvitset Ex takaisin tai aviomiehesi muutti toisen naisen luo, älä itke enää, ota nyt yhteyttä tähän voimakkaaseen loitsuyrittäjään. Tässä on hänen yhteystietonsa osoitteessa: doctorosagiede75@gmail.com tai whatsapp puhelinnumeroon +2349014523836
    tai viber +2349014523836

    VastaaPoista
  3. täällä jakaaksesi kokemukseni kaikille teille. Tietoja kuinka palautin
    aviomies, menimme naimisiin yli 9 vuotta ja saimme kaksi lasta. Se meni hyvin kanssamme ja olemme aina onnellinen. Kunnes eräänä päivänä aviomieheni alkoi käyttäytyä tavalla, jota hän ei voinut ymmärtää, olin hämmentynyt tavasta, jolla hän kohtasi minua ja lapsia. Myöhemmin samana kuussa hän ei tullut kotiin ja soitti minulle haluavansa avioeron. Kysyin, mitä tein väärin ansaitsemani tämän häneltä, kaiken, mitä hän sanoi, että hän haluaa avioeron, joka vihaa minua ja ei halua nähdä minua uudelleen Hänen elämänsä, olin hullu ja turhautunut en tiedä mitä tehdä, olin sairas yli 2 viikkoa avioeron takia. Rakastan häntä niin paljon, että hän oli kaiken minulle ilman häntä elämäni on epätäydellinen. Kerroin sisarelleni nykyisestä kunnostani ja hän kertoi minulle lääkäristä Sangosta, otin yhteyttä lääkäriin palauttaakseni mieheni takaisin minulle, hän kertoi minulle, että toinen nainen on ottanut mieheni, että vaimo kirjoitti hänet, se on miksi hän vihaa minua ja haluaa meidän avioituvan. Sitten hän vakuutti minulle myös, että seuraavien 48 tunnin aikana aviomieheni palaa minulle ja lapsilleni, kun hän on lopettanut loitsun seuraavien 48 tunnin aikana, aviomieheni kutsui minua anteeksi puhelimitse ja sanoi, että rakastaa minua edelleen niin paljon hän ei tiedä mitä hänelle tapahtui. Mutta tänään mieheni ja koko perheeni ovat jälleen onnellinen. Kiitos Dr.chamberc tekemästänne. Se ei olisi ollut mitään muuta kuin sinun avuksesi. Ota yhteyttä häneen sähköpostitse spellspecialistcaster937@gmail.com
    (1) haluaa entisen takaisin.
    (2) Sinulla on aina painajaisia.
    (3) ylennetään toimistossasi
    (4) Haluatko lapsen?
    (5) Haluat olla rikas.
    (6) haluat pitää aviomiehesi / vaimosi yksin sinua varten ikuisesti.
    (7) taloudellisen avun tarve.
    8) Haluatko hallita sitä avioliittoa?
    9) Haluatko houkutella ihmisiä
    10) Lasten puute
    11) tarvitsee aviomiehen / vaimon
    13) MITEN SAA LOTTORI
    14) EDISTÄVYYS
    15) SUOJELU
    16) LIIKETOIMINTA
    17) HYVÄ TYÖHEKIZO
    18) parannus kaikista taudeista.
    (19) E.T.C -tapauksen ratkaisu ottaa heihin yhteyttä sähköpostitemppelissäsi spellspecialistcaster937@gmail.com ja saada kaikki ongelmasi ratkaistuksi.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

“ANTTI TUISKU, SÄ INSPIROIT MUA AINA!”

”SAIRASLOMALLA: AHDISTUSTA JA PANIIKKIKOHTAUKSIA”

“YMPYRÄ SULKEUTUU”