MIKSI EI VOISI TEHDÄ HAUSKOJA ASIOITA NIIDEN ITSENSÄ VUOKSI?

Miksi kaikki pitäisi pystyä perustella järjellä tai aina mahtua muottiin?

Ei ole salaisuus, että Antti Tuisku inspiroi minua. Jos katsoo esimerkiksi Instagram-tiliäni (laurita__77) ei mene kauaa ymmärtää, kuinka paljon. Olen julkaissut paljon kuvia, jossa kynsi-, hius- ja pukeutumistyylini ilmentävät tätä inspiraatiota. Yhä useammin olen kuitenkin saanut vastata lähi- ja tuttavapiiristäni esille kajahtavaan ihmettelevään kysymykseen:”Mitä järkeä tuossa on? Mikä juttu? Mihin se perustuu? Mikä tarve sinulla on tuollaiselle?”


Minun on ollut lapsesta saakka vaikea mahtua muottiin. Ala-asteikäisenä pukeutumiseni oli hyvinkin omaleimaista: Pukeuduin mielelläni mustiin leveälahkeisiin veluurihousuihin ja kaulaani koristi 10-15 paria erivärisiä pääsiäismunista saatuja muovihelmiä. Kaikki sormeni olivat täynnä sormuksia. Kiinnostuksenkohteeni olivat myös hieman erikoiset. Meillä oli lapsena tapana isän ja kaksoissiskon kanssa tehdä omia lyhytelokuvia, joita saatoimme koulussa esimerkiksi matematiikan tunnin loppupuolella katsoa koko luokan kanssa. Elokuvissa oli ihan luontevaa pukeutua vaikkapa vampyyriksi.

Antti Tuisku -inspiraatiokuvien ottaminen on totaalisesti
"lähtenyt lapasesta" :) Se on yksinkertaisesti
HAUSKAA!


Lapsuudessani lempileikkini oli leikkiä Miss Maailmaa tai Miss Universumia. Isäni oli jopa hopeaseppänä ollessaan tehnyt työpaikallaan minulle ja siskolleni metalliset kruunut, jotka hän oli hopeoinut ja koristanut muovitimanteilla. Rakastin meikata, pukeutua hienoihin vaatteisiin ja leikkiä missiä.

Tänä päivänä minusta tuntuu, että ihmisillä on entistä kovempi tarve lokeroida toisia ihmisiä ja mahduttaa muottiin. Kun joku ei sinne mahdu, häntä katsotaan oudoksuen ja pidetään hörhönä tai automaattisesti ajatellaan, että hänessä on pakko olla jotain vikaa. Miksei jokainen saa olla sitä mitä aidosti on?

Vierastan myös erittäin paljon ajatusta, että kaikessa tekemisessä pitää AINA olla järkeä! Miksi ei voi joskus unohtaa järkeä ja antaa tunteen viedä, heittäytyä lapsuuden innolla ja suurella sydämen palolla uusiin asioihin? Tehdä niitä asioita, jotka tuntuu hauskoilta, kivoilta ja hyviltä ja vain unohtaa ajatus, että rationaalisessa mielessä kaikessa pitäisi olla järkeä tai hyötyä.

Lapsena leikkiminen on olennainen osa jokapäiväistä elämää. Sitten, kun meistä kasvaa aikuisia, yhtäkkiä leikkimisestä ja hauskoihin asioihin heittäytymisestä niiden itsensä vuoksi tuleekin noloa. Miksi ihmeessä? Aikuisena olemista leimaa suorittaminen, rationaalinen ajattelu tai hyötynäkökulman ajatteleminen. Sisäinen lapsi ei kuitenkaan aikuisuudessakaan katoa minnekään. Se löytyy meistä jokaisesta, joka vaan uskaltaa antaa sille tilaa.

Myönnän, että näissä tavoissa, joilla Antti Tuisku ilmentää minussa inspiroitumista, ei rehellisesti sanottuna ole yhtään mitään järkeä. Minusta niissä ei tarvitsekaan olla. Onko se keneltäkään pois, jos tällä tavalla toteutan itseäni? Ei todellakaan. Aiheutanko kenellekään pahaa? En todellakaan. On äärimmäisen hauskaa heittäytyä näihin kuvaussessioihin (yleensä siskoni kanssa), jossa jokin Tuiskun kuva on inspiraationa sille kuvalle, jonka otan itsestäni. Joka kerta tämä on ollut äärimmäisen hauskaa ja kirvoittanut useampaan kertaan hysteeristä naurua. Välillä tuntuu, että ihmiset tuomitsevat kaiken, jota eivät ymmärrä.

Kynsientekijäni Tanja Gamolova (TG Art Nails, Hyvinkää) on jo tottunut entistä villimpiin kynsiaiheisiin ja inspiraatiokuviin.

Tämänhetkisen tieteellisen näytön valossa meillä kaikilla on vaan yksi elämä. Se on liian lyhyt elettäväksi toteuttaen toisten ihmisten unelmia. Tätä ajatusta ohjenuoranani pitäen aion jatkossakin rohkeasti jatkaa itseni toteuttamista riippumatta siitä, mitä muut ihmiset minusta ajattelevat. Minusta on ihan ookoo tehdä hauskoja asioita vain niiden itsensä vuoksi!


Tämän kampauksen inspiraationa oli Antti Tuiskun vuoden 2016 päätöskeikalla Rovaniemellä ollut kampaus (oikealla).
Omasta kampauksestani (vas.) vastasi Sari Ahovalli, Lindbergin parturi-kampaamo, Jokela.
Nämä kynnet tehtiin sen jälkeen, kun Antti Tuisku julkaisi sinkun "Hanuri". Kynsientekijä kommentoi,
että ei ole koskaan aiemmin maalannut haitaria kynsiin! :)

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

“ANTTI TUISKU, SÄ INSPIROIT MUA AINA!”

”SAIRASLOMALLA: AHDISTUSTA JA PANIIKKIKOHTAUKSIA”

“YMPYRÄ SULKEUTUU”